Sok mlade pire, bio, Zeleno bogastvo (36 kos)

31,00 

Sestavine: 100% naravni sok iz ekološko pridelane pire v zamrznjenem stanju.

Neto masa: 400 g.

Izdelek ni dobavljiv po pošti – možen je samo osebni prevzem v fizični trgovini Vitalina v Šempetru pri Gorici!

Ekološki sok mlade pire, poimenovan tudi zelena kri, je pridelan po priporočilih dr. Ann Wigmore, odkriteljice vsebnosti sveže stiskane zelene mlade pire – prastare pšenice.

Pri stiskanju je sok takoj zamrznjen v ledene kocke na -18°C. Na tej temperaturi se kasneje tudi hrani v zamrzovalniku.

Prideluje in polni: Rudi Kruh s.p., Slovenija.

Na zalogi

Opis

S sokovi najhitreje in najučinkoviteje nahranimo celice in tkiva

Ker je sok organska, živa hrana, tudi presenetljivo hitro prenovi vse telo. Življenjsko pomembne prehranske sestavine – atomi, molekule in njihovi encimi – so tiste sestavine v svežih surovih sokovih, ki pripomorejo, da se celice, tkiva, žleze, organi in vsak del telesa izredno hitro nahranijo. V sokovih je vsebnost hranil največja. Čvrsta hrana se prebavlja več ur, preden postanejo njene hranilne snovi dostopne celicam in telesnim tkivom. Sok brez vlaknin pa se izjemno hitro prebavi in asimilira, včasih že v nekaj minutah.

Dr. Ann Wigmore, odkriteljica in pionirka v uživanju soka iz pirine trave, pravi, da je sok iz mlade pire dobronamerna vitaminska bomba, ki je zaradi zastrupljenosti telesa in načina življenja, potrebna vsakemu človeškemu organizmu. Pirina trava (sok) v tej mladi fazi še ne vsebuje glutena. Bio sok mlade pire je narejen iz mladih listov pire ter sočen v specialnem sokovniku. Soka ne smejo uživati osebe, ki so v kakršnikoli obliki občutljivi na piro in otroci do starosti 4 let.

Blagodejnost soka mlade pirine trave je le dokaz, kako zelo našemu organizmu primanjkuje nekaterih hranil, zlasti, ko prebavila opešajo zaradi starosti ali bolezni. Uživanje soka mlade pirine trave izboljša prehrano slehernega človeka, tudi mladega in zdravega športnika. A še najbolj ga potrebujejo ostareli, katerih kri je vsaj 100 krat antioksidantsko šibkejša, kot pri mladih. Podobno velja v času izčrpanosti po boleznih in poškodbah.

Priprava bio soka mlade pire za uživanje

Bio sok mlade pire uživamo vedno samo zjutraj na prazen želodec kot prvi obrok, pred zaužitjem vode, čaja, sadja ali ostale hrane.  Kocko bio soka mlade pire raztopimo v steklenem kozarcu z negazirano vodo, najboljša je voda iz steklene embalaže. Vode iz vodovoda ne smemo uporabljati zaradi vsebnosti klora. Kocko soka z dodano vodo ves čas mešamo s plastičnim ali keramičnim priborom (ne kovinskim) vse do raztopitve. Če je mešanica preveč mrzla jo lahko pogrejete tako, da  v drugo večjo posodo natočite vodo do temperature 40°C in  kozarec s kocko soka postavite v to večjo posodo s toplo vodo. Mešanico soka in vode je potrebno ves čas mešati in po raztopitvi takoj popiti.  Celoten proces raztapljanja traja približno 2 minuti. Po zaužitju bio soka mlade pire ne smemo ničesar piti – niti vode – in prav tako ne jesti najmanj pol ure za vsako popito kocko soka (1 kocka – 0,5 ure, 2 kocki – 1 ura, 3 kocke 1,5 ure, itd.) zato, da telo posrka sok v krvni obtok. Potrebna količina vode za raztopitev kock bio soka je odvisna od števila kock, ki jih raztapljamo:

(1 kocka bio soka – do 0,5 dcl vode, 2 ali več kock – toliko da kocke prekrijemo z vodo in jih raztopimo).