MAP® Beljakovine (OKA) – idealna sestava esencialnih aminokislin (120 tablet)

46,99 

Original MAP – 8 esencialnih aminokislin rastlinskega izvora

Beljakovine MAP® (Master Amino Acid Pattern) so prehransko dopolnilo, ki vsebujejo vseh 8 esencialnih aminokislin – gradnikov beljakovin – ki jih naš organizem potrebuje za normalno delovanje. Za življenje nujno potrebujemo beljakovine, tudi naš organizem je  poleg vode in maščob, zgrajen predvsem iz beljakovin. Vse v našem telesu je odvisno od beljakovin. Imunski sistem, vsi organi, mišice, kri, živčevje in hormoni, so zgrajeni iz beljakovinskih gradnikov, ki jih poznamo pod imenom aminokisline.

Poznamo dvajset aminokislin in prav vsaka od njih je prisotna pri izdelavi in predelavi telesnih tkiv in samo z njihovo prisotnostjo ostane naše telo sposobno opravljati vse vsakodnevne napore. Med aminokislinami so za nas pomembne predvsem esencialne aminokisline, ki jih naš organizem ne zmore sam izdelati. Med esencialne aminokisline prištevamo osem aminokislin, ki so prav vse prisotne v prehranskem dopolnilu beljakovine MAP.

Beljakovine MAP so nizkokalorično živilo, saj en gram beljakovin v organizmu sprosti 0,04 kcal.
V steklenički je 120 tablet po 1 g. Vsaka tableta vsebuje esencialne aminokisline v patentirani sestavi MAP® (US Patent # 5.132.113).

Priporočena uporaba: Proizvajalec priporoča uživanje 3-5 tablet MAP® dnevno, če uporabljamo MAP® za dopolnjevanje običajne prehrane.
Pri športu je priporočljivo užiti 5-10 tablet MAP® 30 minut pred telesno aktivnostjo ali kot priporoča zdravnik.

Ne prekoračiti dnevno priporočenih količin. MAP® je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za zdravo uravnoteženo prehrano.

Kontrola kakovosti: dr. Iztok Ostan
Proizvedeno v EU.

Na zalogi

Opis

Sestavine tablete: Vsebuje le beljakovine oz. njihove sestavine – aminokisline. V 1 g MAP® je naslednja količina posameznih aminokislin:

Sestava MAP:

Hranilna vrednost: 4 kcal (17 kJ)
Sestava MAP – 1g beljakovin vsebuje:
L-Levcin 0,2 g
L-Valine 0,16 g
L-Izolevcin 0,15 g
L-Lizin 0,14 g
L-Fenilalanin 0,13 g
L-Treonin 0,11 g
L-Metionin 0,06 g
L-Triptofan 0,04 g

Neto teža: 120 g (120 tablet)

MAP® ne vsebuje maščob, natrija, kvasa, glutena, soje, žitaric, riža, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, vezivnih snovi, mlečnih izdelkov ali hrane živalskega izvora. Vsebuje torej samo navedene aminokisline. Proizvajalec kombinira povsem očiščene aminokisline (v kristalni obliki).