DOMAČIJA PEČARIČ

Domačija Pečarič stoji blizu Soseske zidanice, ki se nahaja sredi vasi nekaj metrov stran od cerkve svetega Petra. S ceste, ki vas pripelje v Drašiče iz šest kilometrov oddaljene Metlike, zavijete na dvorišče, kjer je dovolj prostora za sprejem večjega števila obiskovalcev. V sklopu dvorišča stoji ob novi hiši sto trideset let stara bajta z zunanjim lesenim gankom. To je domačija deda in očeta Martina Pečariča, direktorja oljarne Pečarič.

Hišo smo leta 2006 obnovili. V prvi fazi smo predelali notranje prostore, nato uredili kopalnico in sanitarije, poskrbeli za ogrevanje ter v sobe namestili primerno pohištvo. Ker se je povpraševanje za obisk kmetije povečevalo smo na novo opremili tudi kuhinjo, da si bodo obiskovalci, ki bi želeli preživeti več dni lahko samostojno pripravljali jedi. Vsem gostom je v ponudbi vedno na voljo zajtrk, ki jim ga po dogovoru lahko pripravimo na naši kmetiji. V hišo lahko sprejmemo do 8 oseb. Bližnja in nekoliko bolj odmaknjena okolica našim gostom nudi obilico prelepih znamenitosti in kulturnih dogodkov, ki se odvijajo tako rekoč skozi celo leto. Gostje se lahko po svoji želji vklopijo tudi v dnevni ritem, ki spremlja družino Pečarič in pomaga pri sezonskih dnevnih opravilih, ki jih na kmetiji nikoli ne zmanjka.  

Družina Pečarič: Biserka Pečarič, Ana Pečarič, Danijel Pečarič, Marija Pečarič in Martin Pečarič.

Kar gre kulinarike pri Pečaričevi hiši je mama Biserka zaklad, ki poleg naštetega skrbi še za pridelke iz vrta in njive, je nenadomestljiva pri pokušini olj (orehovega, lešnikovega, mareličnega, makovega, mandljevega, sezamovega, lanenega, olja grozdnih pešk), ter poskrbi, da gostje naše kmetije lahko uživajo ob njenih okusnih domačih zajtrkih.

X
0

Vaša košarica