Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali je uporabnik npr. naročnik na spletne novice ali upravičen do določenih popustov ali ugodnosti.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. Na vašem računalniku lahko izključite vse že shranjene piškotke, vendar izgubite določene funkcionalnosti pri uporabi te spletne strani.

Privoljenje v nameščanje piškotkov ni potrebno za nujne piškotke. Ti omogočajo normalno delovanje spletne strani. Preko teh piškotkov je omogočena osnovna uporaba spletne strani, in varno oddajanje naročila ter plačilo. Brez teh piškotkov stran ne deluje normalno ali sploh ne deluje zato se nameščajo tudi kadar nameščanje piškotkov zavrnete.
Ta spletna stran bo s pomočjo piškotkov, kateri so nujno potrebni za normalno delovanje naše spletne strani beležila:

  • vaše produkte v vaši nakupovalni košarici.
  • vaš status postopka naročila.
  • status prijave in skrbela za varno prijavno sejo. Za dokončanje nakupa morate biti prijavljeni.

Poleg zgoraj omenjenih piškotkov uporabljamo tudi piškotke, ki sicer niso nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Ti piškotki so:

  • Piškotek za spremljanje obiska spletne strani (Google Analytics)

Poleg piškotkov vam bo ta spletna stran omogočila:

  • Varno deljenje povezav preko socialnih omrežij.

Ta spletna stran ne bo delila nobenih osebnih podatkov uporabnikov s tretjimi osebami.

X
0

Vaša košarica