Veganske kapljice vitamin D3, od rojstva naprej (15ml)

20,96 

Primeren od rojstva naprej. Vitaminsko prehransko dopolnilo iz hrane.
Lahko absorbirajoča se oblika vitamina D3, iz hrane, najbolj biološka oblika tega hranila.
Primerno za vegetarijance in vegane. Brez GSO, pšenice, glutena, kvasa, laktoze, umetnih barvil, arom in konzervansov.

– 2 kapljici 5 μg = 200IU 100% priporočenega dnevnega vnosa
– 0.5ml 40 μg = 1600IU 1600% priporočenega dnevnega vnosa

Vitamin D pogosto imenujejo tudi ‘Vitamin sončne svetlobe’, ker je sončna svetloba nujno za sintezo tega vitamina (ki se proizvaja pod kožo po izpostavljenosti sončni svetlobi).

Vitamin D3, aktivna oblika vitamina D prispeva k normalni absorpciji in uporabi kalcija in fosforja, k normalni ravni kalcija v krvi, k ohranjanju zdravih kosti, delovanju mišic, ohranjanju zdravih zob, delovanju imunskega sistema, ima vlogo pri delitvi celic.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorjem 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Ljudje, ki lahko imajo še posebno korist od tega dodatka: – otroci (nad 12 let), – starejši (nad 65 let), – nosečnice in – tisti, ki se redko zadržujejo na prostem (pomanjkanje sonca).

Priporočen odmerek: 2 kapljici dnevno ali po navodilih zdravnika.

Ne prekoračiti priporočenega odmerka. Ne nadomesti uravnovešene in raznolike prehrane. Hraniti izven dosega otrok.

Količina:   15 ml

Ni na zalogi

Opis

Sestavine: digliceridi maščobnih kislin kokosovega oreha, holekalciferol rastlinskega izvora, antioksidant (d-alfa-tokoferol).

2 kapljici v povprečju zagotavljata (% priporočenega dnevnega vnosa) 5 µg=200IU vitamina D3 (100% PDV), 0,5 ml pa 40 µg=16 kapljic, kar zagotavlja 1600IU vitamina D3 (1600% PDV).

Primerno za vegetarijance in vegane.

Hraniti na hladnem, suhem in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Ne uporabljati, če je varnostni trak pretrgan ali ga ni.

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

Proizvajalec: Cytoplan, Anglija.

 

X
0

Vaša košarica