Slovensko domače laneno seme Kmetija Klepec (500g)

3,60 

Domači lan

Lan je zrasel na poljih kmetije Klepec ob Kolpi. Bela krajina je sicer poznana po dolgi tradiciji pridelave lanu, ki se zadnje čase znova obuja.

Uživanje lanenih semen

Lanena semena priporočamo kot odličen dodatek k jogurtu in kosmičem. Pomembno je, da ob uživanju lanenih semen zaužijemo tudi zadostno količino tekočine. Uživanje lanenega semena ugodno vpliva na prebavo, saj spodbuja metabolizem in čisti črevesje.

Laneno seme je priporočljivo uživati vsak dan, eno do dve veliki žlici (25 g do 30 g) in jih pomešati z desetkrat toliko tekočine (250 g do 300 g), to je lahko voda ali mleko. Odlično se poda k kosmičem, muslijem, jogurtu, solatam, pecivu, dodamo ga lahko tudi v kruh.

Sestavine: 100% lanena semena iz kmetije Klepec

Neto količina: 500 g

Poreklo: Slovenija, kmetija Klepec

Na zalogi

Opis

Gre za vsestransko uporabno rastlino, ki so jo nekoč množično vzgajali, da so iz nje izdelovali platno za oblačila, prte ipd. Užitna lanena semena s svojo sluzjo so odlično živilo, iz njih pa lahko pridobivamo tudi laneno olje.V zimskih dneh tekne tudi čaj iz lanenih semen. Pripravimo ga tako, da tri žlice lanenih semen prelijemo z litrom vrele vode in mešanico pustimo čez noč ter spijemo zjutraj.

X
0

Vaša košarica