100% slovenski konopljini proteini Kmetija Klepec (400g)

11,50 

Konoplja je pridelana na poljih ob reki Kolpi. Iz semena najprej stisnemo olje po postopku hladnega stiskanja, kjer se konoplja nikoli ne segreje na več kot 31 °C. Ostanek pri stiskanju posušimo in z mlinom na kamen zmeljemo v proteinski prah. Ker je prahu odvzet večji del maščob, imajo konopljini proteini vse koristne lastnosti konopljinega semena, obenem pa je vsebnost proteinov visoko koncentrirana.

Po opravljenih analizah konopljinih proteinov s kmetije Klepec vsebujejo konopljini proteini kar 45,70 g beljakovin na 100 g proteinov.

Hladno stisnjeni konopljini proteini so eden najbolj popolnih in hranljivih rastlinskih virov proteinov. Konoplja vsebuje vse esencialne aminokisline, veliko omega 3 maščobnih kislin in je bogata z vlakninami.

Uporaba: vmešajte konopljine proteine v smoothie-je, sadne ali zelenjavne sokove, jih potresite po kosmičih in mueslijih ali jih dodajte v juhe.

Priporočena uporaba: 10g konopljinih proteinov (1 desertna žlička) zagotovi 5g beljakovin. Servirajte 1-6 krat dnevno.

Sestavine: 100% konopljini proteini

Neto količina: 400 g

Poreklo: Slovenija, kmetija Klepec

 

Na zalogi

Opis

Uživanje konopljinih proteinov

Mnogo ljudi nas sprašuje, od kod nam energija, da smo lahko po cele dneve na polju po največji vročini in kako uspemo vse narediti, ne da bi popolnoma izgoreli. No, med ostalim nam pomagajo tudi konopljini proteini. V strokovni literaturi priporočajo uživanje proteinov za regeneracijo po vadbi.

Za nas to pomeni, da ko pozno popoldne pridemo izmozgani iz njive, si naredimo smuti ali pa samo zmešamo žlico proteinov v kozarec vode ali jogurta. Potem pa nazaj na delo do desetih ali enajstih zvečer oz. dokler delovni dan ni končan.

V strokovni literaturi sicer priporočajo uživanje 2 jedilnih žlic konopljinih proteinov na dan.

Beljakovine morajo biti nujno zagotovljene v vsakodnevni prehrani, saj v našem telesu opravljajo veliko temeljnih nalog. Proteine lahko uživate za dopolnitev vaše prehrane iz različnih razlogov, vključno zaradi hujšanja, okrepitve in učvrstitve mišične mase, podpore imunskemu sistemu in uravnavanja krvnega sladkorja.

X
0

Vaša košarica