Olje pešk divjerasle Kalahari melone Fushi (50ml)

28,95 

Olje Kalahari melone, znano tudi kot ‘čudežno lepotno olje’, izvira iz najbolj sušne afriške puščave ne svetu, a je kljub temu eno najbogatejših olj, z izjemno vsebnostjo antioksidantov, nekomedogeno in z izjemno močjo obnavljanja. Zelo lahko nosljivo, a temu navkljub izredno vlažilno in pomirjujoče, koža pa ga vpije v nekaj sekundah. Občutek je skoraj svilen, brez puščanja mastnih sledi.

Olje je primerno za skoraj vse tipe kože. Kalahari olje poskrbi za zdrav sijaj in poživi pust in utrujen izgled kože. Z izjemno vsebnostjo linolne kisline (kar 70%), olje kljubuje staranju, brazgotinam in deluje vlažilno. Linolna kislina prav tako pripomore k neokrnjeni gostoti celic epidermisa, ki pomaga koži vzdrževati nivo vlage in jo pušča elastično, čvrsto in voljno. Deluje tudi proti brazgotinam in strijam.

V primerjavi z arganovim oljem vsebuje Kalahari dvakrat več esencialnih maščobnih kislin, kar ga uvršča v sam vrh olj bogatih z linolno kislino. Ena izmed najbolj priljubljenih lastnosti Kalahari olja je zmožnost raztapljanja odvečnega sebuma, zato se lahko uporablja tudi kot negovalno čistilo, saj odmašuje tudi pore. Odlična izbira za kožo nagnjeno k aknam in nepravilnostim. Naše olje je pridobljeno iz severnozahodne province Južne Afrike. Kalahari melone tam rastejo v izobilju in so divje obrane. Izjemno trajnostne in odporne proti suši, saj se je Kalahari miljone let razvijal v puščavi in tako postal orodje za razvoj plemena San Tribe, ki živijo na tem območju in so dejansko uporabljali olje pešk Kalahari melone kot zaščito pred izredno suhim ozračjem in žgočim soncem že na stotine let. Skrbijo za enega najbolj trajnostnih gojenj.

Olje pešk Kalahari melone je pomembno za:

  • vlaženje in elastičnost kože,
  • deluje kot antioksidant,
  • visoka vsebnost E vitamina,
  • nekomedogeno, primerno za občutljivo, aknasto in kožo, nagnjeno k nepravilnostim,
  • anti-aging delovanje, odličen za nego zrele kože.

Izjemno visoka vsebnost E vitamina, 70% lilnolne kisline, ki odlično pripomore k elastičnosti kože, deluje v boju proti staranju in brazgotinam, izjemno vlažilno olje, naravno nekomedogeno, odmašuje pore, deluje antioksidativno.

Naše olje je nestandardizirano, nerafinirano in popolnoma naravno. Vsaka serije se zato razlikuje in kaže svoje edinstvene lastnosti. V olju so lahko vidni usedline ali naravni delci sestavin, kar je popolnoma normalno, saj olja niso rafinirana, odišavljena ali filtrirana.

Uporaba: Za zunanjo uporabo – nežno vmasirajte v kožo s krožnimi gibi, dokler se olje ne vpije. Za globinsko vlaženje nanesite na vlažno kožo.

Shranjujte v hladnem in temnem prostoru, stran od sončne svetlobe.

Ni na zalogi

Opis

Sestava: Olje divjeraslih pešk kalahari melone (Citrullus lantus). Sveže stisnjeno olje te sezone. Nerafinirano.

Izvor: Kalahari, J Afrika

 

X
0

Vaša košarica