Nogavice Slocks – POTICA

10,90 

Pri Slocks izdelujejo slovenske nogavice, ki jih krasijo motivi in zgodbe iz slovenske kulturne dediščine.
Narejene so iz prvovrstnega ekološkega bombaža, spletene in dizajnirane v Sloveniji, ponašajo se pa tudi z ekološkim certifikatom. 

Potica je slovensko pecivo, ki se tradicionalno pojavlja na mizah ob praznikih. Prvič jo omeni Primož Trubar kot povitico v 1575, prvi recept zanjo je 1689 zapisal Janez Vajkard Valvasor v Slavi vojvodine Kranjske, kjer je potica omenjena kot zvito tanko razvaljano testo z orehovim nadevom z medom. Danes poznamo več kot 120 vrst potic, od leta 2018 “slovenska potica” nosi zaščito – zajamčena tradicionalna posebnosti, zaščitili so 5 vrst potic, njihova posebnost so nadev in peka v potičniku.

Nogavice, ki združujejo in predstavljajo Slovence. Vsak narod ima simbole in predmete, po katerih je prepoznaven in po katerih se pripadniki naroda med seboj prepoznajo. Naj bo to reprezentančni košarkaški dres, slovenska potica, kranjska klobasa ali slovenski grb. Nešteto načinov je, kako se Slovenci med sabo družimo in veliko je stvari, ki so nam vsem blizu. Pri Slocks smo začeli z najokusnejšimi, slovensko potico, ki je leta 2018 postala zaščitena na nacionalni ravni in kranjsko klobaso, ta je leta 2006 poletela tudi v vesolje – torej prava slovenska kozmoklobasa. Slocks s slovenskimi produkti, promoviramo slovensko modo, ki je trajnostno naravnana, narejena in dizajnirana v Sloveniji ter nastala iz ljubezni do slovenskega.

Sestava: 90% česan bombaž, 10% elastan

Izbirate lahko med številkami: 36-38 39-40 43-44 45-46 47-48

Pri zaključku nakupa v kvadratek na desni strani (opombe naročila) vpišite željeno številko!

 

 

Ni na zalogi

Šifra: Potica3638 Kategoriji: ,
X
0

Vaša košarica