Nogavice Slocks – MEDENE

10,90 

Pri Slocks izdelujejo slovenske nogavice, ki jih krasijo motivi in zgodbe iz slovenske kulturne dediščine.
Narejene so iz prvovrstnega ekološkega bombaža, spletene in dizajnirane v Sloveniji, ponašajo se pa tudi z ekološkim certifikatom. 

Slovenski med je pridelan na območju celotne Slovenije in nosi zaščiteno geografsko označbo, saj ga odlikuje bogastvo in pestrost rastlinskega sveta, razgibanost krajine ter podnebij, ki omogočajo široko paleto okusov in vrst medu. Slovenci smo zaščitili slovenski med na evropski ravni. Med najpogostejše vrste medu spadajo: akacijev, lipov, hojev, smrekov, kostanjev, cvetlični…

Za posebnost veljata tudi kraški med in kočevski gozdni med. Posebnost medu pridelanega v Sloveniji je avtohtona slovenska čebela – kranjska sivka, ki je druga najbolj razširjena čebelja pasma na svetu. Slovenci imamo dolgo tradicijo čebelarstva, ki jo tudi ohranjamo kot tudi ljubezen do čebel, vsak 200ti Slovenec je čebelar.

Slovenija je bila ena izmed pobudnic, da je 20. maj postal svetovni dan čebel. Prvi svetovni dan čebel smo praznovali 20. maja 2018, ob tej priložnosti pa je Slovenija izdala tematski kovanec za 2€, ki ga je oblikoval arhitekt Jani Bizjak in ki je pomagal ustvariti tudi te #slocks nogavice – medene, mar ne?

Sestava: 90% česan bombaž, 10% elastan

Izbirate lahko med številkami: 36-38 39-40 41-42 43-44 45-46

Pri zaključku nakupa v kvadratek na desni strani (opombe naročila) vpišite željeno številko!

 

 

Ni na zalogi

Šifra: Medene3638 Kategoriji: ,
X
0

Vaša košarica