Nogavice Slocks – KRANJSKA KLOBASA

10,90 

Pri Slocks izdelujejo slovenske nogavice, ki jih krasijo motivi in zgodbe iz slovenske kulturne dediščine.
Narejene so iz prvovrstnega ekološkega bombaža, spletene in dizajnirane v Sloveniji, ponašajo se pa tudi z ekološkim certifikatom. 

Kranjska klobasa nosi ime zašpiljeno dobra od 1896, izvira iz območja Gorenjske, se je pa njen sloves razširil širom Slovenije. O tem priča tudi anekdota, kako je cesar Franc Jožef, ki se je ustavil na svoji poti pri gostilničarju ter mu je ta ponudil le navadno klobaso vzkliknil: “Ta pa ni navadna, ampak kranjska klobasa!”. Prvič se kranjska klobasa omeni 1986 v knjigi Katharine Prato, prvi recept zanjo je pa 1912 zapisala Felicita Kalinšek. V letu 2006 je kranjska klobasa poletela v vesolje z ameriško astronavtko slovenskih korenin Sunito Williams

Nogavice, ki združujejo in predstavljajo Slovence. Vsak narod ima simbole in predmete, po katerih je prepoznaven in po katerih se pripadniki naroda med seboj prepoznajo. Naj bo to reprezentančni košarkaški dres, slovenska potica, kranjska klobasa ali slovenski grb. Nešteto načinov je, kako se Slovenci med sabo družimo in veliko je stvari, ki so nam vsem blizu. Pri Slocks smo začeli z najokusnejšimi, slovensko potico, ki je leta 2018 postala zaščitena na nacionalni ravni in kranjsko klobaso, ta je leta 2006 poletela tudi v vesolje – torej prava slovenska kozmoklobasa. Slocks s slovenskimi produkti, promoviramo slovensko modo, ki je trajnostno naravnana, narejena in dizajnirana v Sloveniji ter nastala iz ljubezni do slovenskega.

Sestava: 90% česan bombaž, 10% elastan

Izbirate lahko med številkami: 36-38 39-40 45-46 47-48

Pri zaključku nakupa v kvadratek na desni strani (opombe naročila) vpišite željeno številko!

Ni na zalogi

Šifra: Kranjska3638 Kategoriji: ,
X
0

Vaša košarica