Naravna barva za lase Radico BAKRENO RJAVA (100g)

10,95 

Radico Colour me Organic – 100 % naraven in ekološki rastlinski prah za barvanje las! Prekrije tudi sive lase!

Odtenek: BAKRENO RJAVA 

Varna in zdrava ekološka barva za lase s certifikatom ECOCERT
Ne odpira lasne povrhnjice, zato ne poškoduje las
Izključno iz ekološko pridelanih ajurvedskih rastlin, brez kakršnihkoli kemikalij
Odlično prekrije tudi sive lase
Idealna rešitev za vse, ki imajo občutljivo kožo ali so nagnjeni k alergijskim reakcijam

100 % naravno | 100 % ekološko | 100 % vegansko | 0 % kemikalij

Vsebina: vrečka s 100 g rastlinskega prahu, navodila za uporabo in pripomočki za barvanje

 

Ni na zalogi

Šifra: Rad9907 Kategoriji: ,

Opis

Sestavine (INCI): Indigofera Tinctoria (Indigo Leaf Powder), Lawsonia Inermis (Henna Leaf Powder), Rubia Cordifolia (Manjistha Root Powder), Hibiscus Rosa Sinensis (Hibiscus Flower Powder), Trigonella Foenum Graecum (Methi Seed Powder), Eclipta Prostrata (Bhringraj Leaf Powder), Phyllanthus Emblica (Amla Fruit Powder).

Kako začeti z uporabo naravnih barv za lase Radico?

IZBERITE PRAVI ODTENEK
Izberite odtenek, ki je čim bližji vaši naravni barvi las ali temnejši oziroma tak, da je očitno, da lahko prevladuje nad vašo barvo las. Z naravnimi barvami ne moremo posvetliti las. Svetel odtenek ne bo viden na laseh, ki so v osnovi temnejši od izbranega odtenka. Mešanje dveh različnih odtenkov je včasih lahko odlična rešitev.

UPOŠTEVAJTE NAVODILA ZA UPORABO
Ustrezno količino rastlinskega prahu zmešamo z vodo, segreto med 60 in 70 °C. Pripravljeno zmes nanesemo na lase in pustimo na laseh najmanj uro do uro in pol. Za dosego optimalnega rezultata pustimo barvo učinkovati 3 ure.

Zakaj uporabljati naravne barve za lase Radico?

Vse, kar nanesemo na lasišče, kjer je koža izredno tanka, se v manj kot minuti absorbira v naš krvni obtok!

Popolnoma naraven in ekološki rastlinski prah za barvanje las COLOUR ME ORGANIC je proizveden izključno iz indijskih rastlin, ki se jih uporablja tudi v ajurvedi. Vse te rastline, ki jih Radico uporabi za izdelavo naravnih barv, so pridelane z ekološkim poljedelstvom, kar je ključnega pomena. Le kadar so naravni izdelki tudi ekološki, lahko trdimo, da so popolnoma varni za naše zdravje.

Vsi izdelki Radico so ekološki in imajo certifikate ECOCERT, USDA ORGANIC in India Organic.

Barve za lase COLOUR ME ORGANIC so prve na svetu prejele certifikat ECOCERT, ki velja za najstrožji certifikat v segmentu ekološke kozmetike.

Certifikat ECOCERT podeljuje vodilna mednarodna inštitucija z najstrožnjimi standardi. Certifikat podeli samo tistim ekološkim izdelkom, ki izpolnjujejo vse predpisane pogoje in ustrezajo njihovim kriterijem. Pri tem velja izpostaviti, da je francoska organizacija ECOCERT neodvisna inštitucija. Ta mednarodna organizacija je bila prva, ki je v segmentu ekoloških izdelkov težila k vzpostavitvi strožjih standardov.

Komu so namenjene naravne barve za lase Radico?

Barve za lase Radico so odlična izbira za vse, ki si želijo poudariti svojo naravno lepoto na naraven način.

So najboljše odkritje za vse, ki imajo občutljivo kožo ali so nagnjeni k alergijskim reakcijam. Odlične so tudi pri prekrivanju sivih las, zelo pomembno pa je, da jih pravilno uporabimo.

Barvila in nega iz ajurvedskih rastlin

Barve za lase Radico so popolnoma naravne, zato so v obliki prahu. Pridelajo jih iz ajurvedskih rastlin, ki jih v Indiji pridelujejo z ekološkim poljedelstvom, posušijo in zmeljejo v prah.

Vse rastline, ki so sestavine izdelkov Radico, so ročno obrane, pridelane brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil, blata iz čistilnih naprav ali gensko spremenjenih organizmov. Tudi niso obsevane z ionizirajočim sevanjem. Izdelki ne vsebujejo nobenih kemikalij, dodatkov ali težkih kovin.  Rastlinski prah za barvanje las blagovne znamke Radico vsebuje izključno zmlete posušene dele rastlin – liste, cvetove, semena, korenine ali plodove.

Odtenki naravnih barv za lase Radico vsebujejo mešanice ajurvedskih rastlin:
5 rastlin, ki izločajo barvilo: Indigo (Indigofera Tinctoria), Kana (Lawsonia Inermis), Sena (Cassia Obovata), Manjistha (Rubia Cordifolia) in Hibiskus (Hibiscus Rosa Sinensis)
4 rastline, ki blagodejno delujejo na lase in lasišče: Amla (Emblica Officinalis), Brahmi (Bacopa Monnieri), Bhringraj (Eclipta Alba/Prostrata) in Methi (Trigonella Foenum Graecum)

Naravne barve za lase Radico tako lase pobarvajo in obenem tudi negujejo. Poleg rastlin, ki izločajo vsaka svoje barvilo (in ustvarijo čudovit barvni odtenek ), namreč vsebujejo še druge rastline, ki odebelijo lase, krepijo lasne korenine, preprečujejo izpadanje las, draženje lasišča, nastanek prhljaja, utrjujejo barvo in skrbijo, da je v laseh dovolj vlage.


UPORABA NA SIVIH ALI BELIH LASEH

Naravna barvila prekrijejo sive oziroma bele lase, vendar moramo na samem začetku barvanje ponoviti v relativno kratkem času. Med prvim in drugim barvanjem naj ne mine več 10 do 14 dni.

Naravne barve nam bele lase, ki so brez pigmenta, obarvajo drugače kot sive lase, ki še imajo nekaj svojega naravnega barvila, in tudi drugače kot tiste lase, ki so bili predhodno barvani bodisi s sintetičnimi bodisi z naravnimi barvami. Ne pozabimo, da naravna barvila lasem barvo dodajajo, zato v primeru, ko celotna dolžina las ni enake barve (kar ponavadi ni), tudi las ne bo obarvan enotno. Večini to ustreza, saj z naravnimi barvili ne dosežemo »efekta čelade«, ampak podoben rezultat kot pri pramenih.

Če so naši lasje popolnoma beli (povsem brez pigmenta), lahko izberemo poljubni odtenek, razumeti pa moramo, da pri belih laseh pravo barvo z izbranim odtenkom dosežemo šele po tretjem barvanju. V takem primeru je torej rešitev potrpežljivost in ne menjava barvnega odtenka po prvem barvanju.

REZULTAT: NARAVNA LEPOTA

Ko barvo izperemo z las, rezultata ne ocenjujmo prehitro. Ne pozabimo, da se barva razvija na laseh še štiri do pet dni po barvanju. To je najočitneje pri zelo svetlih odtenkih brez kane in pri zelo temnih odtenkih z veliko indiga.

BARVANJE NARASTKA

Barva za lase COLOUR ME ORGANIC se ob pravilni uporabi ne izpira, zato od takrat naprej, ko dosežemo želeno barvo po celotni dolžini las (običajno je to po tretjem barvanju), redno na tri do štiri tedne barvamo samo še narastek.

Na tak način lahko lepo izenačimo barvo narastka z barvo preostale dolžine las. Novi narastek bo seveda vsakič barvan prvič, vendar bo ob rednem barvanju isti del lasu zagotovo pobarvan še drugič in tretjič, saj pri barvanju narastka nikoli ne pobarvamo samo tistega enega centimetra od korenine, kolikor je novega narastka, ampak vedno še nekaj centimetrov nižje, to pa je dovolj, da bo barva na laseh obstala.

X
0

Vaša košarica