Moxa paket (5 cigar – palčk)

7,90 

Moxa – zelišče, ki odpravi 100 bolezni.

Moxa terapija predstavlja pomemben del tradicionalne kitajske medicine, ki s pomočjo sežiganja zelišč olajša in pospeši zdravljenje. Osnovni namen moxa terapije je odpravljanje deficita (pomanjkanja) energije yang v telesu.

Energija yang vpliva na gibanje in toploto telesa. Njeno pomanjkanje se kaže kot občutek mraza v rokah in nogah. V starih kitajskih spisih piše: “Rastlino ai ye (moxa) uporabljamo v majhnih količinah, te majhne količine ustvarijo velike količine intenzivne toplote.” Tako se 12 poglavitnih meridianov odpre, energija se uravnoteži, hlad, vlaga in toksini zapustijo telo. Pravijo ji tudi zelišče, ki odpravlja 100 bolezni, saj ob vstopu v telo odpre meridiane in tako zdravi.

Pri moxa terapiji se uporabljajo zdravilne zeliščne paličice, s katerimi se grejejo akupresurne točke na določenem ali na poškodovanem delu telesa. Na ta način se greje meridiane, kar vpliva na boljši pretok krvi, energije Qi in izboljša se splošno zdravje. Z moxa terapijo se podaljšuje učinek tui-na masaže ali mikromasaže in pretoka energije po meridijanih, ki jih je terapevt z masažo odprl.+ učinki zdravljenja.

Na zalogi

Šifra: MoxaOX Kategorija:

Opis

Kaj je MOXA?
Moxa izvira iz Kitajske, je 100% naravna in povsem neinvazivna, narejena le iz zelišč, zato lahko moxanje izvajamo na vseh ljudeh, tudi otročkih in starostnikih.
 
Kako deluje MOXA in za kaj se uporablja?
Moxa telo predvsem razsluzi in okrepi – okrepi imunski sistem, organe pa prekrvavi in ogreje ter s tem dovaja toploto in energijo v telo. Kadarkoli nas zebe ali imamo hladen določen predel telesa, takrat tam vedno izgubljamo energijo. Sluz pride v naše telo z nepravilno prehrano (mlečni izdelki, pšenica …), vlago v stanovanju, uporabo zdravil, s stresom,..
 
Moxanje lahko pomaga pri različnih težavah; težavah s sinusi, pljučnicami, bolečinami v križu, ušesi, težavami z mehurjem, prebavnimi težavami, prostato, miomi, cistami, rodili, jajčniki,
menstruacijo, PMS-om,.. Uporaba se svetuje tudi pri težavah z zanositvijo, saj je lahko eden od razlogov tudi zasluzenost jajčnikov in/ali maternice oz. manjko energije v tem predelu.
 
Kako moxo uporabljamo?
Mokso prižgemo in skrbno pazimo, da je moxa cigara vedno žareča in vroča. Ob sebi imamo pepelnik, kamor skrbno otresamo pepel. Ko je moxa žareča, začnemo z moxanjem določenega predela telesa, ki ga želimo okrepiti (sinusi, jajčniki, pljučni predel, popek, …). Moxanje izvajamo na goli koži, a se z moxo nikdar NE DOTAKNEMO kože, saj je moxa izredno vroča! Vedno smo od kože oddaljeni 2-3 cm in s hitrimi krožnimi gibi moxamo določen predel, dokler se le ta ne segreje in moxanje nato izvajamo še približno 20 minut.
 
Otročke nikoli ne moksamo na goli koži, temveč jih vedno zaščitimo še z majčko (da slučajno ponesreči ne pade kakšen žareči košček z moxe in jih ne opeče), in pri zelo malih otročkih vedno moxamo le predel med lopaticami.
 
Ob enakonočju izvajamo moxanje vsak dan, en dan velja za tri dni. Sicer je moxanje priporočljivo skozi celo leto, ti dnevi, ki so pred nami zdaj, pa so najmočnejši.
 
P.S.: Naša moxa je praktično brez dima in smradu, zato se lahko uporablja tudi v notranjih prostorih.
X
0

Vaša košarica