Kava Honduras Marcala Escobar (100g)

3,55 

Kavo Marcala označujejo rahlo sadno sladka aroma ter prijetno usklajeni okusi karamele in lešnikov. Kava ima polno telo, ki v pookusu pusti na jeziku prijeten kremast občutek.

Izvor: Marcala, La Paz
Sorta: Bourbon & Typica, Catuai, Caturra & Pacas
Nadmorska višina: 1500 – 2000 metrov
Okus in aroma: Kavo Marcala označujejo rahlo sadno sladka aroma ter prijetno usklajeni okusi karamele in lešnikov. Kava ima polno telo, ki v pookusu pusti na jeziku prijeten kremast občutek.

Pražarna Escobar Vrhnika. Vrhunska kava. Vedno sveže pražene. Prva slovenska mikropražarna.

Neto količina: 100g

Ni na zalogi

Šifra: KAHON100ESC Kategoriji: ,

Opis

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imajo v ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljajo glede na sezono dozorevanja. Izbor kav iz njihove ponudbe, ki se nenehno spreminja in dopolnjuje, delajo na podlagi detajlov, ki so pomemben del celote. Najpomembnejša sta zagotovo aroma in okus, zato vedno znova okušajo in so radovedni.

Poleg kav z geografskim poreklom (Single Origin Coffees), ki v sebi nosijo sledi zemlje, na kateri so zrasle, radi ponudijo tudi kavne mešanice, ki združujejo okuse različnih regij. Predvsem se jim naježi koža, ko odkrijejo zanimive okuse kav z mikro kmetij (Micro Lots). Ker kave uvažajo predvsem z manjših farm, predstavijo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo. Sodelujejo z ljudmi, ki jim lahko zaupajo in na ta način nadzorujejo kakovost njihovih surovin in se trudijo, da imajo kave pražarne Escobar, kar se da možno kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici.

V pražarni Escobar kavo dnevno pražijo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamejo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabijo prave arome in okus. Kava je vedno sveže pražena, z izbranim profilom oziroma stopnjo praženja, ki še bolj poudari unikatnost in naravne značilnosti kavnih zrn, ki prihajajo v njihovo pražarno z vseh koncev sveta.

O kavi

Marcala je občina v regiji La Paz, ki se nahaja v jugo-zahodnem delu Hondurasa. Za regijo je značilna proizvodnja vrhunskih kav, saj to omogočajo izredno dobra kakovost zemlje ter izobraženost pridelovalcev kave. Marcala je edina regija v Hondurasu, ki ima zaščiteno geografsko poreklo (Denomination of Protected Origin). Namen porekla je ohraniti visoke standarde proizvodnje ter obenem zagotoviti verodostojnost kav, ki se na globalnem trgu prodajajo pod imenom Marcala. Postopek certificiranja vseh kav, ki nosijo ime Marcala, je strog, vse kave z geografskim poreklom gredo čez postopek okušanja (coffee cupping), preden gredo v izvoz.

Kave v regiji Marcala rastejo na nadmorski višini med 1500 in 2000 metri, kar označuje oziroma potrjuje tudi oznaka SHG (Strictly High Grown). Kavo prideluje več manjših družinskih farm.

X
0

Vaša košarica