Kava Hišna mešanica Skodelica kave Escobar (100g)

3,35 

Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje smo na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave jo pišemo v družinski pražarnici, v ponudbi imamo tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki smo jo poimenovali Skodelica kave. Hišno mešanico Skodelica kave priporočamo ljubiteljem kave pripravljene na turški način.

Izvor: 7 različnih sort kav s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike, Indije
Vrsta: 100 % Arabica
Okus in aroma: prevladujejo sadne arome in okusi, čuti se priokus medu, ki je nežno pikanten. Dodatek mleka prebudi aromo ingverja.

Priporočilo za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi

Za pripravo okusne kave na turški način potrebujete fino zmleto sveže praženo kavo in »džezvo« ali navadno manjšo posodico. Za eno skodelico kave zadostuje 1,5 dl vode in dobri dve žlički kave (15 g).

1.    Posodo napolnite z vodo, v hladno vodo dodajte kavo ter pristavite na vročo kuhalno ploščo. (Pri indukciji se izogibajte najvišjim temperaturam, sicer voda prehitro zavre.)
2.    Ko kava malo potone (cca po 1 minuti) dobro premešajte, da se kava razpusti, na površju pa počasi nastane penasta plast, nato počakajte, da se kava začne počasi dvigovati.
3.    Ko se kava dviguje proti robu džezve, jo pazljivo odstavite še preden zavre, pri približno 90⁰C. Na vrhu bo nastala debela plast pene.
4.    Za trenutek kavo lahko pristavite nazaj na vročo ploščo, vendar ni nujno. Kava namreč ni ljubiteljica previsokih temperatur. Preden kavo začnete piti počakajte vsaj 2 do 2,5 minut (približno toliko časa kot ste porabili za pripravo), da se kava umiri in se večji delci usedejo na dno posode. Kavo nato prelijete v skodelico.

Po želji osladkamo, dodamo mleko, malo smetane …

Turško kavo ponudimo s kozarcem vode, s katero si očistimo okušalno paleto na jeziku – požirek ali dva vode spijemo preden začnemo piti kavo, nato pa uživamo ob kavi, požirek za požirkom.

Pražarna Escobar Vrhnika. Vrhunske kava. Vedno sveže pražene. Prva slovenska mikropražarna.

Neto količina: 100g

Ni na zalogi

Šifra: KaSkod100ESC Kategorije: , ,

Opis

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imajo v ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljajo glede na sezono dozorevanja. Izbor kav iz njihove ponudbe, ki se nenehno spreminja in dopolnjuje, delajo na podlagi detajlov, ki so pomemben del celote. Najpomembnejša sta zagotovo aroma in okus, zato vedno znova okušajo in so radovedni.

Poleg kav z geografskim poreklom (Single Origin Coffees), ki v sebi nosijo sledi zemlje, na kateri so zrasle, radi ponudijo tudi kavne mešanice, ki združujejo okuse različnih regij. Predvsem se jim naježi koža, ko odkrijejo zanimive okuse kav z mikro kmetij (Micro Lots). Ker kave uvažajo predvsem z manjših farm, predstavijo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo. Sodelujejo z ljudmi, ki jim lahko zaupajo in na ta način nadzorujejo kakovost njihovih surovin in se trudijo, da imajo kave pražarne Escobar, kar se da možno kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici.

V pražarni Escobar kavo dnevno pražijo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamejo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabijo prave arome in okus. Kava je vedno sveže pražena, z izbranim profilom oziroma stopnjo praženja, ki še bolj poudari unikatnost in naravne značilnosti kavnih zrn, ki prihajajo v njihovo pražarno z vseh koncev sveta.

X
0

Vaša košarica