Kava Brazilija Pico Mirante Escobar (100g)

3,80 

Kava primerna za turško, espresso in filter pripravo.

Aroma / okus: mandelj / kakav / temna čokolada
Poreklo in nadmorska višina: regija Minas Gerais, Brazilija, Južna Amerika,

O kavi
Brazilija Pico Mirante je pridelek posestva imenovanega Fazenda Passeio, lastnik je Adolfo Henrique Vieira Ferreira. Njegovi kavni nasadi se nahajajo na pobočjih gorske verige Serra do Pau D᾽Ahlo na nadmorskih višinah med 1100 in 1200 m v južnem delu regije Minas Gerais. Pico Mirante, po katerem je kava dobila ime, je najvišji vrh gorske verige.

Zrna so rezultat skrbnega ročnega obiranja zrelih kavnih češenj.

Brazilska kava Pico Mirante je ena izmed najboljših brazilskih kav, saj pridelava poteka v skladu z najnovejšimi praksami in pod budnim očesom izkušenega strokovnjaka Adolfa.

Pražarna Escobar Vrhnika. Vrhunske kava. Vedno sveže pražene. Prva slovenska mikropražarna.

Ni na zalogi

Šifra: KABraSit100ESC Kategoriji: ,

Opis

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imajo v ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljajo glede na sezono dozorevanja. Izbor kav iz njihove ponudbe, ki se nenehno spreminja in dopolnjuje, delajo na podlagi detajlov, ki so pomemben del celote. Najpomembnejša sta zagotovo aroma in okus, zato vedno znova okušajo in so radovedni.

Poleg kav z geografskim poreklom (Single Origin Coffees), ki v sebi nosijo sledi zemlje, na kateri so zrasle, radi ponudijo tudi kavne mešanice, ki združujejo okuse različnih regij. Predvsem se jim naježi koža, ko odkrijejo zanimive okuse kav z mikro kmetij (Micro Lots). Ker kave uvažajo predvsem z manjših farm, predstavijo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo. Sodelujejo z ljudmi, ki jim lahko zaupajo in na ta način nadzorujejo kakovost njihovih surovin in se trudijo, da imajo kave pražarne Escobar, kar se da možno kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici.

V pražarni Escobar kavo dnevno pražijo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamejo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabijo prave arome in okus. Kava je vedno sveže pražena, z izbranim profilom oziroma stopnjo praženja, ki še bolj poudari unikatnost in naravne značilnosti kavnih zrn, ki prihajajo v njihovo pražarno z vseh koncev sveta.

X
0

Vaša košarica