Prehransko dopolnilo
Glukomanan v prahu se pridobiva iz azijskega homolja konjac, ki se že stoletja uporablja v tradicionalni japonski kuhanji, kot zgoščevalec ali želirno sredstvo. Na japonskem je moka iz konjaka oz. moka iz glukomanana, znana po svojem vzdevku »črevesna metla«, kar vam daje dobro predstavo o tem, kako deluje.
Glukomanan v prahu je primeren za vse, ki si želite zmanjšati kalorično vrednost hrane, prav tako je primeren za ljudi s sladkorno boleznijo, povišanim holesterolom in s prekomerno telesno težo.
Uporabljate ga lahko pri zgoščevanju juh, minešter in omak, z njim pripravljate pudinge, kreme, palačinke, deserte, peciva, pico, kruh, sladoled in druge dobrote. Vedno ga vmešajte v hladno tekočino in najbolje s paličnim mešalnikom, na najvišji hitrosti mešajte vsaj 3 minute.
Lahko pa ga zaužijete pol ure pred obrokom – v vsaj 4 dcl vode vmešajte slabo čajno žličko glukomanan moke, najbolje s paličnim mešalnikom ter mešajte na najvišji hitrosti vsaj 3 minute.
V želodcu bo ustvaril občutek sitosti, prav tako pa bo pomagal pri absorbciji OH in maščob iz jedi, ki jih boste jedli.
Ne vsebuje glutena in je odličen nadomestek pri pečenju in kuhanju, ko bi se radi izognili navadni moki ali škrobu.
Sestava: Glukomanan v prahu, brez barve, vonja, zgoščevalcev.
Brez barvil, glutena. Dietno živilo.
Kako deluje?
Glukomanan v želodcu ustvarja občutek sitosti, saj nase veže vodo in se ob tem razširi. Zaradi velike vsebnosti vlaknin po svoji poti po črevesju nase veže strupe in toksine in jih odnaša iz telesa. V prebavnem traktu prav tako zmanjšuje absorbcijo ogljikovih hidratov in holesterola ter spodbuja k izgubi telesne teže. Ne povzroča napihnjenosti in odvečnih plinov.
Kot moka je odličen pri pripravi pudingov, palačink, kruha in drugega peciva, saj deluje kot povezovalec in gostilo ter je popolnoma brez okusa. Z njim lahko nadomestite dobršen del navadne moke ali drugega žita oz. ga uporabljate namesto škroba. Deluje kot škrob, za razliko, da ne vsebuje škroba in sladkorja in je brez kalorij. Pri uporabi glukomanana za zgoščevanje, ga vedno zmešajte z majhno količino hladne tekočine, hitro mešajte do kompaktne gostotete ter nato dodajajte hrani, ki jo želite zgostiti. Nikoli ga ne vmešajte v vročo tekočino, saj boste dobili grudice.
Neto količina: 100g