Bio ghee maslo (250g)

8,79 

Bio ghee maslo  je prečiščeno maslo izjemnega okusa, ki je izdelano iz surovega masla po tradicionalnem postopku. Je brez laktoze, glutena, kazeina in hidrogeniziranih maščob – primerno torej tudi za ljudi, ki slabo prenašajo mlečne izdelke (laktozna intoleranca). Priporoča ga ajurveda, naturopatija in zahodna medicina.

Odlično je za peko, cvrtje, kot dodatek jedem ali kot namaz.
Služi tudi kot mazilo za zelo suho kožo ali kožo z izpuščaji.

 Neto količina: 250g

Ni na zalogi

Šifra: 96308Kal Kategorije: , ,

Opis

Ghee maslo original je ročno pripravljeno maslo po tradicionalnem postopku in prihaja iz regije z dolgoletno tradicijo mlekarstva.

Pri izdelavi masla se ne uporablja homogeniziranega mleka, je enostavno, okusno in naravno maslo. Zdravilne lastnosti gheeja se ne uničijo pri višjih temperaturah, njegova varna uporaba je možna do 252 stopinj. Hranite ga lahko tudi izven hladilnika.

Ghee v kuhinji, kozmetiki in medicini
Ghee lahko preprosto namažete na kos kruha in to veliko lažje kot surovo maslo. Tu se njegova univerzalna uporabnost šele začne. V njem razpustite začimbe, lahko pa ga dodate na koncu kot zabelo na zelenjavo, testenine, kaše, riž in krompir. Enako dobro se obnese v juhah in omakah kot pri pripravi jedi v pečici. Odličen je tudi za potovanja in piknike, saj ne zahteva hranjenja v hladilniku.

Uporaba prečiščenega masla je lepotni postopek, ki se začne z načinom prehranjevanja in konča z nanašanjem na lase ali kožo. Služi nam lahko tudi kot mazilo za zelo suho kožo ali kožo z izpuščaji, kakor tudi za lepše celjenje opeklin, brazgotin in ureznin. Nanesete ga lahko kot masko na zelo suhe lase ali hranilno obrazno masko, ki se izpere z vodo po desetih minutah. Gladi gube in vlaži in čeprav je ghee masten, se hitro vpije. Na ustnicah in nohtih blaži razpoke in veča prožnost. Priporočljiva je tudi njegova uporaba pri negi zaležanin starostnikov.

Ghee se lahko doda tudi lepotilnim kopelim. V Indiji se otroke negujejo prav s prečiščenim maslom. Indijska tradicionalna medicina ajurveda ima prečiščeno maslo za eno najbolj zdravilnih živil. Ajurveda uvršča ghee med tonike, ki so izjemnega pomena za človekovo telo-od delovanja notranjih organov, živčevja pa vse do možganov. Predvsem, ker organizmu omogoča izločanje strupenih snovi. Zdravnik ajurvede lahko ghee predpiše tudi za zdravljenje oči, nosu in ušes. V tradicionalni medicini je staran ghee redkost s posebnimi zdravilnimi lastnostmi.

X
0

Vaša košarica