Feminovis Biostile (60 kapsul)

25,60 

Prehransko dopolnilo Feminovis je za ženske v obdobju menopavze.

  • Zvišuje ženski libido
  • Zmanjšuje hormonsko neravnovesje

Prehransko dopolnilo Feminovis vsebuje vitamine, minerale ter izvlečke zelišč in je priporočljiv v obdobju menopavze.

Navodila za uporabo: Spijte 2 kapsuli dnevno, 1x zjutraj in 1x zvečer ob hrani, z veliko vode.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Neto količina:   60 kapsul

Ni na zalogi

Šifra: BIOVIS190135 Kategorije: , ,

Opis

Nekaj znakov menopavze:

  • Vročinski oblivi so najpogostejši znak menopavze, ki ga označuje izkustvo nenadnega obliva vročine na predelu zgornjega ali celotnega dela telesa. Pri tem se mnogokrat spremeni tudi naravna barva polti, ki nenadoma postane zardela, na površini kože pa se pojavijo tudi potne srage.
  • Vaginalna suhost in bolečine med spolnimi odnosi. Zmanjšanje v izločanju estrogena in progesterona s seboj prinese tudi stanjšanje tekočine, ki obdaja nožnične stene, kar lahko vodi do izjemno suhe nožnice, ki povzroča srbenje, pogosto pa ga spremljata tudi zbadanje in pekoča bolečina. Omenjeni znaki se lahko izkažejo za še posebno moteče med spolnimi odnosi, saj med penetracijo povzročajo obilico bolečin.
  • Pogosto uriniranje ali težave z urinarno inkontinenco. Za tiste v menopavzi je popolnoma običajno, da izgubijo nadzor nad svojim mehurjem. Pogosto občutijo nenehno potrebo po uriniranju, pa čeprav njihov mehur ni poln, sam proces izločanja urina pa je pogosto pekoče boleč. Slednje se zgodi, ker med menopavzo tkivo v nožnici in sečnici izgubi svojo prožnost, ovojnica se stanjša, medenične mišice pa oslabijo. Temu se lahko zoperstavite s pitjem zadostnih količin tekočine, izogibanjem alkoholu ter z izvajanjem Keglovih vaj.
  • Nespečnost in druge težave s spanjem. Zdravniki običajnemu odraslemu posamezniku priporočajo sedem do osem ur spanja na noč, vendar pa se med klimakterijem rado zgodi, da ženske težko zaspijo ali uživajo v enotnem spancu, ko le-ta nastopi. Mnogokrat se med spanjem nehote zbudijo, nato pa težko zaspijo nazaj, zato je zelo pomembno, da si do boljših spalnih navad pomagajo z različnimi dihalnimi vajami in sprostitvijo ter redno športno aktivnostjo, ki telo utrudi do te mere, da po spancu preprosto hlepi.
  • Pomanjkanje spolne sle. V času menopavze je popolnoma običajen in pravzaprav precej pogosto prisoten znak tudi upad libida oziroma spolne sle. Slednje se zgodi zaradi fizičnih sprememb, ki jih s seboj prinese pomanjkanje estrogena, kažejo pa se v zmanjšani občutljivosti klitorisa, zakasnelem ali odsotnem orgazmu in vaginalni suhosti.
  • Depresija in nihanja razpoloženja. Spremembe v nihanju hormonov vplivajo tudi na čustveno stanje žensk v menopavzi, kar prispeva k večji razdražljivosti, depresiji in k nihanjem razpoloženja ter lahko v trenutku vodi od občutka izjemne vznesenosti do neverjetne žalosti, vendar pa je to popolnoma normalen znak menopavze.
  • Porast telesne teže. Pri predstavnicah v menopavzi je pogosto opaziti tudi velik porast teže, vendar pa vzroka za to strokovnjaki še vedno niso odkrili.
  • Spremembe v videzu las, kože in drugega. S starostjo se spremeni tudi videz las in kože, k čemur močno prispevata izguba maščobnega tkiva in kolagena, zaradi česar koža in lasje postanejo bolj suhi in tanki, slednji pa začnejo precej pogosto tudi v veliki meri izpadati. V tem obdobju je zato izjemnega pomena, da se karseda izogiba izdelkom z vsebnostjo močnih kemikalij, saj lahko ti lasišču in koži povzročijo še več škode.

Sestavine (vsebnost 2 kapsul):

Cink                                              15 mg
Vitamin B6                                  4,2 mg
Vitamin E                                     18 mg
Ekstrakt Grškega sena             500 mg
Od tega Saponini                       100 mg
Ekstrakt Sladkega Korena        200 mg
Od tega glicirizinska kislina      20 mg
Ekstrakt soje                               120 mg
Od tega Iso-Flavoni                   120 mg

 

X
0

Vaša košarica