Ekološka Amla Etnobotanika (100g)

15,90 

Amla je št. 1 kot rastlina za naravno nego las in lasišča po Ayurvedi!

Zaradi visoke vsebnosti vitamina C je amla močan antioksidant. Poleg tega deluje tudi antibakterijsko, zato na naraven način pomaga pri vseh vnetnih spremembah na koži in lasišču.
Lasem daje lesk, krepi lasne korenine, pospešuje rast las, preprečuje njihovo izpadanje in prezgodnje sivenje.

Barvanje las: Ker vsebuje naravna Amla veliko taninov, lahko pri barvanju las s Kano in Indigom prav z Amlo poglobimo intenzivnost rjavih odtenkov. Naravno amlo uporabimo kot pomožno barvilo pri kombinaciji s Kano in Indigom za kavno barvo las, da dosežemo lase BREZ rdečega odtenka las.

Nega las (maska za lase): Amlo zmešamo s toplo vodo, da dobimo gladko, lepo mazljivo pasto, gostote čvrstega jogurta.
Z rokami ali s pomočjo čopiča jo nanesemo na čiste lase, suhe lase, po celotni dolžini las. Z nanosom začnemo pri lasnih koreninah. Na laseh in lasišču jo pustimo pod PVC kapo ali folijo za živila učinkovati eno uro, preden jo izperemo z las.

Maska za obraz ali telo: Amlo lahko uporabimo tudi kot oblogo za telo ali kot 10-minutno čistilno in osvežujočo masko za obraz. Deluje antibakterijsko, adstringentno (oža pore), protivnetno in antioksidativno.

Po tradicionalnih ajurvedskih tekstih se uporabljajo tako sveži kot tudi posušeni plodovi amle.
V primeru našega izdelka so posušeni plodovi amle zmleti in presejeni skozi tri različna sita, tako da dobimo t.i. “body art” -najboljšo kakovost rastlinskega prahu Amle.

Neto količina: 100 g

Poreklo: Indija

Sestavine: 100% Emblica officinalis powder

Na zalogi

Šifra: AMLAEB Kategorije: , , ,

Opis

Shranjevanje:

Naravno amlo morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe pudra je pri pravilnem shranjevanju največ 2 leti.

Več o rastlini Amla

Amla ali Indijska kosmulja je ajurvedska zdravilna rastlina. V naravi raste kot drevo visoko 8 do 18 metrov. Zdravilni so plodovi, ki so podobni kosmulji, ki raste tudi pri nas. Novejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. Ajurvedska medicina jo uporablja že tisočletja kot močan antioksidant, ker je bogata z vitaminom C (cca 445mg/100g) in tanini (45%) poleg tega vsebuje flavonoide, lipide in druga esencialna olja. Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo.

Plodove amle oberejo in jih posušijo ter zmeljejo. Dobljen prah trikrat presejejo, da dobijo t.i “body art”kvaliteto pudra. Puder lahko uporabljamo za napitek, obrazne maske ali pa za zdravljenje lasišča in las. Zaradi antioksidantnih lastnosti poživlja delovanje imunskega sistema, lasnih mešičkov in delovanje kože. Lasje postanejo bolj prožni in močni, ter ne izpadajo. Ženske, ki amlo uporabljajo redno, pa zagotavljajo da se osivelim lasem povrne tudi naravni pigment. Poleg tega lasje postanejo svilnati in bleščeči, lasišče pa čisto in zdravo. Amla ima zelo veliko taninov, zato se jo meša tudi z naravnimi barvili za lase, kot sta Kana in Indigo.

 

X
0

Vaša košarica