Eko sezamovo seme (250g)

3,50 

Sezamova semena se najpogosteje uporabljajo pri pripravi kruha in peciva. Priporočljiva je uporaba ob žitih in stročnicah, saj jim izboljšuje aminokislinsko sestavo. Izvrstno dopolnjuje okus testeninam, rižu, zelenjavi ter obogati solatne prelive ali solato, uporablja pa se tudi pri sladicah. Zelo poznan v svetu je tudi z njim pripravljen namaz tahini ter sladica halva.

Popraženega z ščepcem soli zmeljemo in shranimo za posipanje kruha z maslom in medom. Sezamovo seme se uporablja kot posip po kruhu in pecivu, v raznih sladicah, nepogrešljivo v grški in turški kuhinji.

Sestavine: 100% sezamovo seme iz kontrolirane ekološke pridelave.

Pakira: priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo.

Hraniti na suhem in temnem prostoru.

Neto količina: 250 g

Ni na zalogi

Šifra: SezSem250PEC Kategorije: , ,

Opis

Sezam je rastlina, ki izvira iz Indonezije in vzhodne Afrike. Za sezam velja, da je bil ena prvih začimb ter tudi ena prvih rastlin, ki so jo uporabjali za pridobivanje jedilnega olja. Da bi izkoristili vse prednosti sezama, ga je potrebno pred uživanjem nujno rahlo prepražiti, zmleti ali streti, saj se sicer drobna semena ne prebavijo.  Čeprav je sezam zdrav in okusen je potrebno biti pri uživanju zmeren, saj je izredno kaloričen, ker vsebuje na 100 g semena do 570 kcal.

X
0

Vaša košarica