Riževa moka, brez glutena (1kg)

3,80 

Riževa moka brez glutena, mešanica iz rjavega in belega riža.

Riževo moko največkrat uporabljamo za izdelavo riževih rezancev in drugih azijskih jedi ter palačink. Odlična je za zgoščevanje omak in juh, zelo uporabna pa je kot dodatek pri peki različnih peciv in različnih vrst kruha. Ker ne vsebuje glutena, je riževa moka lahko odličen nadomestek oziroma dodatek v vsakdanji kuhinji ljudi s celiakijo.

Hraniti na suhem in hladnem.

Neto količina: 1kg

Ni na zalogi

Opis

Riževa moka je odličen vir vlaknin, kalcija, železa in vitamina B. Ker je bogata z beljakovinami, je lahko primeren nadomestek mesa v vegetarijanski prehrani, ker ne vsebuje glutena, pa jo lahko uživajo tudi bolniki s celiakijo.

Riževa moka vsebuje manj nasičenih maščob, zato je bolj primerna za zdrav življenjski slog, poleg tega pa telo očisti strupov in celo spodbuja razvoj zdravih črevesnih bakterij.

Hranilna vrednost (na 100g): Energija: 1515 kJ (357 kcal), maščobe: 2,2 g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,5 g, ogljikovi hidrati: 75,9 g, od tega sladkorji: 0,5 g, vlaknine: 1,4 g, beljakovine: 8,4 g, sol: 0,05 g.

 

 

X
0

Vaša košarica