Cavalier lešnikov – čokoladni namaz s stevio, brez sladkorja (380g)

7,95 

Najbolj zdrav (čokoladno) lešnikov namaz Cavalier –  brez rafiniranega sladkorja, sladkan s stevio.
100% naravno, brez hidrogeniranih maščob in maltiltola.

Čokoladno-lešnikov namaz Cavalier kljub vsej sladkosti vsebuje samo sladkor, ki je naravno prisoten v sestavinah oz. nima dodanega sladkorja. Za sladek okus je poskrbljeno z naravnimi in brezkaloričnimi sladili (stevia in eritritol).

Namaz ne vsebuje rafiniranega sladkorja. Vsebuje samo 2,6 % sladkorja, ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki, mleko, ..) in vsebuje več kot 38 % prehranskih vlaknin, zaradi česar sodi v hranila z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin.

Odličen za na kruh, palačinke in kosmiče oz. dober začetek dneva ali sladek zaključek večera.

Cavalier lešnikov namaz NE vsebuje: GSO surovin, sojinega lecitina, umetnih ojačevalcev okusa, umetnih konzervansov ali drugih kemijskih aditivov, dodanega sladkorja, ampak le sladkor ki je naravno prisoten v sestavinah (lešniki, mleko, kakav ), ne vsebuje sladkih sirupov (agave, rižev, javorov…), glutena, jajc, sladila maltitol.

Sestavine: rastlinska maščoba (repično, palmovo olje), prehranski vlaknini (inulin,oligofruktoza),lešniki(13%), naravna sladila (eritritol,steviol glikozidi (stevija)), kakav z reducirano maščobo,posneto mlekoemulgator:sončnični lecitin,aroma. Lahko vsebuje sledi glutena,soje, arašidov.

Neto teža: 380g

Poreklo: Belgija

Ni na zalogi

Šifra: NamLesnPS Kategorije: , ,

Opis

Cavalier lešnikov namaz  je v primerjavi z drugimi lešnikovi namazi res izjemen, saj drugi namazi vsebujejo samo 4% prehranskih vlaknin in okoli 55% sladkorja, kar pomeni da več kot polovico lešnikovega namaza sestavlja sladkor. Po domače povedano to pomeni da imate v kilogramu namaza več kot pol kilograma belega rafiniriranega sladkorja. Visoke količine sladkorja vplivajo na debelost, odvisnost od sladkorja, inzulinsko rezistenco, razrast kandide,…

Ker običajni lešnikovi namazi vsebujejo velike količine sladkorja si (zelo) težko potešite željo po sladkem, četudi pojeste (pre)visoke količine namaza, kajti sladkor ima značilnost, da ga je potrebno pojesti vedno več, da okusite enak nivo sladkobe. Namazi s tako visoko vsebnostjo sladkorja povzročijo sproščanje enormnih količin inzulina, kar zelo obremenjuje trebušno slinavko ter močno vpliva na nihanje krvnega sladkorja, kar se občuti kot nenadno povišanje energije, ampak potem tudi nenadno znižanje energije. Na psihofizičnem nivoju to občutimo kot napihnjenost, zaspanost in kot očitno povečanje apetita po še večji količini namaza (ali druge hrane z visoko vsebnostjo sladkorja).  Ponavadi zaradi tega izpraznimo pol kozarca namaza ali pojemo ogromno čokolade.
*V primeru da iščete nadomestilo za navadni sladkor priporočamo SugarSweet naravno sladilo brez kalorij in glikemične vrednosti v obliki in z okusom belega sladkorja.

S Cavalier lešnikovim namazom pa se zaradi nizke vsebnosti sladkorja lahko ob prilagojeni dieti sladkajo tudi sladkorni bolniki ter bolniki s kandido. Namaz prav tako lahko uživate, če prakticirate dieto z nizko vsebnostjo sladkorja (low carb dieta) ali ketonsko dieto, saj ima zelo nizek delež ogljikovih hidratov. Cavalier namaz spada v skupino hrane “egg free”, saj ne vsebuje jajc, niti ne vsebuje glutena.
Prav tako ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (brez GSO), njegove surovine niso bile izpostavljene radiaciji in nima dodanega sladkorja.

Vsebovani sladkor  je sladkor, ki je naravno prisoten v sestavinah namaza (kakav,lešniki,posneto mleko)  za sladek okus je poskrbljeno z naravnimi in brezkaloričnimi sladili (stevia in eritritol).

Povprečna hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost 1838kJ/447kcal, maščoba 36g -od tega nasičene maščobe 7,3g
ogljikovi hidrati 17g –od tega sladkorji 6,7g, polioli 9,5g, vlaknine 38g, beljakovine 5,3g, sol 0,08g.

X
0

Vaša košarica