Tsampa – pražena ječmenova moka – s čokolado (domač čokolino) Kmetija Klepec (400g)

4,90 

Prva hitra jed na svetu

Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki.

Na kmetiji Klepec jo pripravljamo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.

Tsampa ima tudi nizek glikemični indeks, zato je priporočljiva za uživanje diabetikov. Je dober vir tiamina, selena, mangana in železa.

Posebno otroci, starejši in športno aktivni cenijo predvsem to, da je tsampa lahko prebavljiva. Sestava tsampe je prijazna potrebam telesa, saj omogoči hitro sproščanje energije. Tsampo priporočajo tudi za prehrano doječih mamic, saj naj bi spodbujala nastanek materinega mleka.

Najboljši nadomestek za otroške kašice – čokolino in čokolešnik

Ker je tsampa že prepražena, je toplotno obdelana in nadaljnjega kuhanja ne potrebuje. Je enostavna rešitev za hitri zajtrk med tednom tako za odrasle kot za otroke. Z dodatkom kakava in žlice medu je skoraj kot priljubljeni čokolino – le brez sladkorja in vseh umetnih dodatkov.

Tsampa je najboljša pripravljena z vročim čajem, mlekom ali vodo. Razvajate se lahko z dodatkom čokolade, mandljev, orehov, masla, kokosovih kosmičev, rozin … vsako jutro drugačna kombinacija!

Sestavine: pražena ječmenova moka kmetija Klepec, kokosov sladkor, kakav

Neto količina: 400 g

Poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec

 

Na zalogi

Opis

Koristi uživanja tsampe

Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.

Tsampo s kmetije imate radi, saj je;

  • zelo hranljiva,
  • lahko prebavljiva in
  • okusna.

Njen okus, teksturo in vonj so odobrili tudi najbolj zahtevni jedci kar jih svet pozna – otroci.

X
0

Vaša košarica