Slovenski domači ovseni kosmiči Kmetija Klepec (500g)

2,99 

Ovseni kosmiči so stisnjena semena ovsa. Gre za kulturno rastlino, ki jo ljudje pridelujejo že 3000 let, kar je relativno malo. Oves je tako ena mlajših rastlin, ki jih uporablja človek.

Primerni za zajtrk, večerjo z mlekom ali jogurtom, v kombinaciji s semeni, suhim sadjem, ipd. Lahko so tudi kuhani na vodi, uporabljamo jih tudi za peko peciva.

Domači ovseni kosmiči s kmetije Klepec

Običajni ovseni kosmiči so pred obdelavo parjeni, domači kosmiči s kmetije Klepec pa so preprosto valjani pri nizki temperaturi. Zato je ovsena kaša bolj polnega okusa in kremaste strukture. Kosmiči so narejeni iz ovsa, ki je narasel na naših poljih ob Kolpi.

Sestavine: 100% domači ovseni kosmiči

Neto količina: 500 g

Poreklo: Slovenija

 

Na zalogi

Šifra: OvsKosm500KK Kategorije: , ,

Opis

Ovseni kosmiči so bogat vir kompleksnih ogljikovih hidratov, balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin, ki zmanjšujejo raven skupnega holesterola v krvi. Zaradi velike vsebnosti vlaknin so idealni pri shujševalnih dietah, poleg tega pa urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Ker čistijo debelo črevo, zmanjšujejo tveganje za nastanek raka na debelem črevesu. Ovseni kosmiči so bogat vir kalcija in vsebujejo pomembne vitamine in minerale, kot so fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E in železo.

X
0

Vaša košarica