Bio Mungo fižol (400g)
3,80 €
Bio mungo je stročnica, ki izvira iz Indijskega polotoka in je zelo pogosta stročnica v prehrani Kitajcev in Indijcev z nežnimi zrni sladkega okusa. Uporabljamo ga tako v slanih kot v sladih jedeh. Vsebuje veliko kalija, železa in vlaknine, vendar tudi 24 odstotkov beljakovin. V nasprotju s številnimi drugimi stročnicami je v fižolu mung veliko vitamina C, tudi če je skuhan.
Kuhane (in ohlajene) fižolčke zamešajte v solato. Z njihovo naravno sladkostjo boste obogatili aromo solate, ne da bi jo obložili s preveč kalorijami ali natrija.
Uporaba: fižol namakajte v veliko hladne vode za 8 ur in nato sperite v tekoči vodi. Nato 1 skodelico fižola kuhajte v 6 skodelicah vode za cca. 50 minut pri majhnem ognju.
Sestavine: fižol mung* *=preverjeno EKOloško pridelano.
Hraniti na suhem in hladnem.
Neto količina: 400g
Ni na zalogi