Slovenska domača polenta Kmetija Klepec (500g)

2,59 

Domača polenta s kmetije Klepec

Polento zmeljemo iz domače sorte koruze, iz trdinke osemredke. Gre za tradicionalno staro sorto koruze, ki seveda gensko ni spremenjena.

Sporočate nam, da je domača polenta s kmetije bolj polnega okusa, kakor ste navajeni pri običajni polenti, ki jo najdete na trgovinskih policah. Razlog bo najbrž v tem, da je polenta narejena iz stare sorte koruze ter seveda to, da je vedno sveže zmleta.

Uporaba domače polente

Zdaj ti bomo zaupali zelo uporabno skrivnost; veš, da je domača polenta odlično darilo za doječe mlade mamice? Uživanje polente namreč spodbuja nastanek materinega mleka.

Polenta je doma na Primorskem in je zelo stara jed. Polenta je namreč včasih nadomeščala kruh.

Lahko jo pripraviš na vodi ali mleku, dodaš slanino, ocvirke ali pa marmelado, zapečeš v pečici ali pa uporabiš kot osnovo za pico. Preizkušeno!

Koruzni zdrob se uporablja za kuhanje polente, žličnikov ali kot priloga. Odličen je tudi kot mlečni gres ali pri pripravi drugih sladic.

Priprava: Kuhamo ga v slanem kropu (1:3) cca 15 – 25 minut. Zdrob ni termično (toplotno) obdelan (kot npr. instant zdrob), zato je tudi čas kuhanja malo daljši.

Hraniti na suhem in hladnem.

Sestavine: domača polenta, narejena iz 100% koruznega zrnja

Neto količina: 500 g

Poreklo: Slovenija, kmetija Klepec

 

Na zalogi

Opis

Namig za pripravo koruznih dobrot:

Bio koruzno moko dodajte drugim mokam za odličen mešan kruhek. Kruh iz same koruzne moke je namreč precej drobljiv, saj ima bio koruzna moka premalo glutena (lepka). Že naše babice so zelo rade jedle tudi polento, koruzne žgance z ocvirki ali pa koruzne mlince. Ker je koruzna moka bolj sladkega okusa, je ne pozabite dodati k različnim doma pripravljenim sladicam, palačinkam ali pa jušnim žličnikom.

X
0

Vaša košarica