Slovenski domači ješprenj Kmetija Klepec (500g)

2,00 

Domači ješprenj dobimo z luščenjem ječmenovega zrna. Ječmen oluščimo kar na domači kmetiji.

Ješprenj se uporablja predvsem za enolončnice (ričet), pa tudi za nadev v domačih klobasah, kot zakuho za juhe, z zeljem, repo, s fižolom, kot samostojna jed ali pa tudi za hladno solato. Lahko se ga skuha tudi na sladko, skuha se ga na mleku kot kašo. Ena izmed dobrih lastnosti je, da se ga veliko nakuha.

Domači ješprenj ali ječmenova kaša je bogata s prehranskimi vlakninami, antioksidanti in pomaga pri zaščiti pred bolezni srca in ožilja. Vsebuje tudi dietne vlaknine, ki blagodejno vplivajo na jetra in črevesje ter pomaga pri čiru na želodcu in tako znižuje rast holesterola v krvi. Prav tako učinkuje odvajalno in obnavlja prebavo.

Sestavine: 100% domači ješprenj

Neto količina: 500 g

Poreklo: Slovenija, kmetija Klepec

 

Na zalogi

Opis

X
0

Vaša košarica