Bio Adzuki fižol (500g)
4,79 €
Rdeči fižol Azuki spada med živila z največ antioksidanti, kot naprimer tudi borovnice. Značilno barvo mu dajejo antocianini, ki so njegovi najbolj aktivni antioksidanti in se nahajajo v rastlini tudi zato, da jo obvarujejo pred mikrobi in insekti, naše telo pa varujejo pred prostimi radikali (odpadnimi celicami kisika) in s tem posledično pred nastankom mnogih bolezni. Antocianini vzpodbujajo krvni obtok in nižajo količino holesterola v krvi.
Bio fižol azuki spominja po okusu na orehova jedrca.
Fižol lahko uporabljate ob pripravi juh, omak, enolončnic, namazov in solat. Odlično se meša z začimbami petršilja, žajblja in majarona.
Uporaba: fižol namakajte v veliko hladne vode za 8-12 ur in nato sperite v tekoči vodi. Nato 1 skodelico fižola kuhajte v 3 skodelicah vode za cca. 50-60 minut pri majhnem ognju. Fižol solite, ko je že skuhan.
Sestavine: fižol azuki* *=preverjeno EKOloško pridelano.
Hraniti na suhem in hladnem.
Neto količina: 500g
Ni na zalogi