Aromatizirana kava Vanilija/Karamela Escobar (100g)

4,10 

Aromatizirane kave pri nas imenujemo tudi kave za posebne priložnosti, saj dajo trenutkom, ko jo uživamo, poseben pomen.

Kavni mešanici dodamo aromo tiramisu (2 %). Aromo dodajamo sveže praženi kavi, takoj po praženju, ko so kavna zrna najbolj dovzetna za prevzemanje okusa in arome iz okolice. Nato pustimo kavo počivati vsaj 48 ur, ko je pripravljena, da jo pošljemo na vaš naslov.

V skodelico kave priporočamo dodatek mleka, ki poveže okuse kave in arome.

Aroma / okus: vanilija/karamela (2%)

Pražarna Escobar Vrhnika. Vrhunske kava. Vedno sveže pražene. Prva slovenska mikropražarna.

Neto količina: 100g

Ni na zalogi

Šifra: KaVanilKarESC Kategorije: , ,

Opis

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer so začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imajo v ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljajo glede na sezono dozorevanja. Izbor kav iz njihove ponudbe, ki se nenehno spreminja in dopolnjuje, delajo na podlagi detajlov, ki so pomemben del celote. Najpomembnejša sta zagotovo aroma in okus, zato vedno znova okušajo in so radovedni.

Poleg kav z geografskim poreklom (Single Origin Coffees), ki v sebi nosijo sledi zemlje, na kateri so zrasle, radi ponudijo tudi kavne mešanice, ki združujejo okuse različnih regij. Predvsem se jim naježi koža, ko odkrijejo zanimive okuse kav z mikro kmetij (Micro Lots). Ker kave uvažajo predvsem z manjših farm, predstavijo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo. Sodelujejo z ljudmi, ki jim lahko zaupajo in na ta način nadzorujejo kakovost njihovih surovin in se trudijo, da imajo kave pražarne Escobar, kar se da možno kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici.

V pražarni Escobar kavo dnevno pražijo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamejo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabijo prave arome in okus. Kava je vedno sveže pražena, z izbranim profilom oziroma stopnjo praženja, ki še bolj poudari unikatnost in naravne značilnosti kavnih zrn, ki prihajajo v njihovo pražarno z vseh koncev sveta.

X
0

Vaša košarica