Ustanovitelja ESCOBAR pražarnice vrhunskih kav sva Omar in Katja. Najina skupna pot se je začela na drugi strani oceana. Ni bila ljubezen na prvi pogled, ampak sedaj, ko lahko z nekoliko distance pogledava nazaj, lahko rečeva, da je bilo veliko več kot to. Imava srečo, da se nama nekatere stvari enostavno zgodijo. Spontano, vendar z razlogom. Tudi pri kavi je bilo tako.

Glavni razlog so bile najverjetneje Omarjeve izostrene brbončice, ki se niso spoprijateljile s komercialnimi kavami s slovenskih trgovskih polic. Omar namreč prihaja iz Hondurasa, kjer namesto jablan in hrušk, na vrtu rastejo kavovci. Skupaj z babico sta velikokrat skupaj obirala kavo za domačo uporabo, jo pražila in iz sveže pražene kave pripravila izvrstno skodelico kave, v kateri so se poigravali okusi brusnic, karamele in mandeljnov. 

Ko se je Omar priselil v Slovenijo je začel iskati zeleno kavo. Našel je dobavitelja, s katerim še danes zelo dobro sodelujemo, saj so naju prepričali. Delajo neposredno s kmeti, kar pomeni, da do naju pridejo kave neposredno iz manjših farm. Marsikatero izmed njih sva tudi že obiskala. Pri navezovanju stikov in nabavi surovin prideta prav latino kri in značaj, pa tudi znanje, ki se je nakopičilo z leti. Ta del je povsem Omarjeva domena. Kdo pa bi se lahko bolje spoznal na to področje pridelave, nabave in okušanja kave?

Praženje je na začetku, ko še nisva imela profesionalne opreme, potekalo ročno na štedilniku na drva. Dan za dnem in mesec za mesecem je Omar s svojimi kavami prepričal vedno več znancev, prijateljev, sosedov… Dovolj, da je padla odločitev, da je svoj hobi spremenil v službo. Sledila je nabava profesionalne opreme in tako se je začela pot, po kateri hodiva. Skupaj. Upam, da se nama pridružite. 

 

X
0

Vaša košarica